Godox LED308c - Solutia perfecta pentru Make-Up?

Demaram aceasta rubrica de Ghid Practic, pentru a veni in intampinarea multora dintre dumneavoastra, care ne-ati scris, sau pus intrebari prin intermediul telefonului, referitor la produsele noastre.

In acest prim articol, vom vorbi despre un produs, care a fost intens cerut de catre multe dintre clientele noastre, si anume lampa Godox LED308c. Am avut foarte multe intrebari, referitoare la stocul acesteia, cand mai aducem si daca mai aducem acest produs. Stiind ca avem si alte produse cu trasaturi asemanatoare si in jurul aceluiasi pret, am dorit sa aflam de ce este atat de cautata aceasta lampa si doar aceasta. Din cercetarile pe care le-am facut, am ajuns la concluzia ca aceasta lampa, Godox LED308 C, este in general ceruta de Make-up Artisti din regiunea Oradea-Cluj, mai nou Timisoara, care o folosesc la realizarea machiajelor clientilor. 

Pentru noi este o mare curiozitate, de ce neaparat aceasta lampa, care nu este foarte diferita de celelalte produse din gama sa. Astfel am ajuns la concluzia ca apetenta pe care o anumita gama de clienti o manifesta pentru acest produs, este foarte posibil sa fie una artificiala si de aceea am decis sa avem acest articol, spre a putea clarifica putin, daca acest produs e singurul care poate face treaba pentru care este cautat, daca este intradevar realizat pentru ceea ce este el cautat, si anume pentru make-up.

Pentru inceput, vom trece prin specificatiile acestei lampi, spre a identifica daca o recomanda ceva fata de celelalte lampi din gama. La prima vedere, aceasta lampa are 308 de leduri, cu intensitate si temperatura variabila de culoare, cu o intensitate a luminii de la 800 la 400 lucsi, in functie de temperatura de culoare. La o prima privire, nu e nimic care sa recomande in vreun mod deosebit aceasta lampa, fata de competitoarele ei directe, Phottix Nuada S3Phottix Nuada S sau Phottix Nuada P, ba chiar am spune ca are un mare dezavantaj fata de acestea din urma. Lampa 308 C vine fara acumulator si incarcator, in timp ce lampile din seria Nuada, vin cu adaptor direct la priza sau direct cu acumulator si incarcator, ceea ce le face ideale pentru folosirea indoor, plus ca la 308, mai trebuie sa adaugi un minim de 300 de lei, pentru acumulator si incarcator, doar pentru a o folosi. 

Tot intreband clientii nostri care prefera 308 C, am aflat ca folosirea ringlight-urilor, ar fi ceva demodat. 

Deoarece pana acum nu avem argumente care ar recomanda Godox 308 C in fata rivalelor sale directe, vom incerca sa vedem totusi de ce e atat de cautata si daca chiar e buna pentru industria din care provin cei care o prefera, si anume industria make-up ului. 

Argumentul care aduce lumina in aceasta cautare a noastra, este adus de insasi cei mai mari fotografi din zona de portret sau fashion. I-am ales pe acestia ca reper, caci cu care alta mare ramura a fotografiei sa se inrudeasca industria de make-up, daca nu cu cea de portret sau fashion.

How to Position a Beauty Dish for Flattering Portraits

De cele mai multe ori, atunci cand vine vorba despre realizarea unui portret, cel mai popular set-up ar fi acesta, format dintr-un beauty-dish, sau un ringlight, la care s-ar putea adauga o serie de alte surse de lumina, dar care sunt folosite, deobicei pentru a mai echilibra din lumina care ajunge pe subiect, sau pentru a accentua anumite trasaturi. 

How to build the Best DIY Beauty Dish – www.ishootshows.comBest LED Ring Light Features For Makeup | Femina.inRing Light Photography: Using a Ring Light For Portraits & PhotosBest DIY Ring Light Photography, Video, Selfie - (EN) FORUM - LEDNEWS
Best Ring Light for DSLR Video & Vlogging: Neewer 18″ Dimmable LED Ring  Light Review – DIY Video Studio

Am cautat si am cautat exemple de fotografie de portret sau de make-up realizate cu lampi din aceeasi categorie cu Godox LED 308 si nu am gasit. Am cautat si make-up artisti care sa foloseasca lampi si nu am gasit. 

Un motiv ar fi ca lampile de tipul Godox LED308, sunt folosite mai mult, sau cu precadere, de catre realizatorii TV, de catre cameramanii care au nevoie de o sursa rapida si facila de lumina, care sa bata la maxim 3m distanta de obiectivul camerei. E dificil sa cari dupa tine un ringlight, pentru a avea parte de o lumina mai difuza, impartita egal pe suprafata fetei si atunci o lumina video rectangulara ar fi solutia perfecta pentru aceste conditii.

Ceea ce ofera un ringlight peste un Godox LED308, este o difuzie mai usoara a luminii, o imprastiere mai echilibrata a acesteia.In acelasi timp, dispunerea circulara a luminii creeaza un efect de profunzime si de naturalele a portretului, fata de lumina bruta, contrastanta, creata de catre LED308, care reduce toata profunzimea portretului la un singur plan.

In momentul de fata, in gama ringlighturilor, avem disponibile si in stoc, urmatoarele modele, Godox LR180 B sau Phottix Nuada Ring40C si Phottix Nuada Ring60C Lampa LED. Toate aceste ringlighturi au avantajul ca vin cu adaptor la priza, desi pot functiona si ele, la fel de bine, cu acumulatori din gama Phottix NP-F960, pe care ii avem disponibili la pretul de 239,99 lei. 

Un plus pentru ultimele doua lampi, este faptul ca acestea vin cu stativul propriu, cu o inaltime de 180 de cm, dar si cu 2-3 porturi USB, care pot folosi la incarcarea telefoanelor, camerelor de actiune sau a altor deviceuri, care sunt atasate in patinele amplasate in partea centrala a lampii. 

Pe noi, ca si fotografi, Godox LED 308 nu ne-a convins, si suntem de parere ca nu este potrivit pentru activitatea de make-up, in primul rand pentru ca rupe impresia de profunzime a fetei, creeaza contraste deosebit de puternice, dar si creeaza o stralucire fortata a fetei si a culorilor. Nu, nu ne intelegeti gresit, este un produs perfect, cu foarte multe intrebuintari, dar nu este potrivit pentru make-up. Este un produs care isi face treaba foarte bine atunci cand e vorba de stiri, activitati jurnalistice de teren, realizarea de podcasturi, videobloguri, etc. 

Daca totusi sunteti indragostit/a de formatul Godox LED308, va punem la dispozitie Phottix Kali 50 - Lampa video LED cu voleti, ceva putin mai mare, la 500 de leduri, si de vreo doua ori mai scumpa, dar daca e sa ne gandim ca la Godox LED308 mai trebuie sa adaugati un minim de 350 de lei doar ca sa o puneti in functiune, caci nu vine nici cu acumulator si nici incarcator sau adaptor la retea, cam tot pe acolo ati ajunge. Phottix Kali 50 spre deosebire de GODOX LED380, vine cu adaptor la retea, ceea ce il face perfect pentru folosire imediata, plus ca are 500 de leduri, fata de 380.



Scris de Vlad P.
Categorii

Suport clienti Luni - Vineri 10.30 - 19.00

0722236221 0770341460 fotohobbyshop@gmail.com

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!