Garantie:
2 ANI
Bucuresti: Stoc epuizat
Cluj-Napoca: Stoc epuizat
Durata de livrare: 1
14mm F1.4 DG DN | Art este cel mai larg obiectiv F1.4 cu focală* fixă din lume, născut din pasiunea inginerilor noştri de a surprinde cât mai mult, de a oferi cea mai mare luminozitatea, cea mai mare rezoluţie şi cel mai captivant cer înstelat posibil. Datorită celei mai recente tehnologii SIGMA, obiectivul combină un unghi ultra-larg de 14 mm cu o deschidere maximă a diafragme de F1.4. În plus, tehnologia obiectivelor SIGMA a atins performanțe optice ridicate, cu corectarea amănunțită a aberațiilor cromatice de tipul coma sagitală, cu funcții specializate pentru a susține fotografia de peisaj cu cerul înstelat și AF de mare viteză cu motor liniar HLA (High-response Linear Actuator).
Creat pentru a capta imagini luminoase, clare și pline de stele, obiectivul Sigma 14mm f/1.4 DG DN Art este un obiectiv prime cu unghi ultra-larg cu cadru complet conceput pentru astrofotografie. Setul său de caracteristici sofisticate îl face, de asemenea, o alegere excelentă pentru fotografie de arhitectură și peisaj. Oferit aici cu o montură Sony E, acest obiectiv face parte din linia Art din seria Global Vision de la Sigma, oferind performanțe optice remarcabile pentru aplicații creative și artistice de vârf.
Proiectat special pentru astrofotografie, acest obiectiv de 14 mm f/1.4 oferă un unghi vast de vedere de 114° pe camerele cu cadru întreg. Obiectivul este, de asemenea, compatibil cu modelele APS-C unde produce o distanță focală echivalentă full-frame de 21 mm.
Optimizat pentru fotografierea pe timp de noapte, obiectivul include o priză pentru trepied, comutator de blocare manuală a focalizării, dispozitiv de fixare a încălzitorului obiectivului, suport pentru filtru din spate și fante pentru filtru pentru a ajuta aplicațiile de astrofotografie.
1 SLD (Distorsiune Scăzută Specială), 3 FLD (Dispersie Scăzută) și 3 elemente asferice se combină pentru a obține o claritate remarcabilă, eliminând în același timp erupția de comă sagitală, care distorsionează formele stelelor. Designul optic și super multicoating minimizează, de asemenea, fantoma și flare atunci când fotografiați cer înstelat și scene de noapte cu expunere lungă.
Echipat cu un motor de focalizare automată HLA (Actuator liniar cu răspuns ridicat), obiectivul oferă o focalizare rapidă, silențioasă și foarte precisă.
Comutator de deschidere dedicat care permite operarea prin clic și de-clic.
Lentila este construită folosind un material compozit stabil termic (TSC), împreună cu metale tradiționale pentru utilizare într-o gamă largă de variații de temperatură.
Un suport durabil din alamă cu baionetă asigură că obiectivul este blocat pe loc.
Include parasolar incorporat.
SIGMA 14mm F1.4 DG DN
Sigma 14mm f/1.4 Art: design, calitate de construcție și manevrare
Obiectivele din seria Art sunt întotdeauna construite la un standard foarte înalt, iar 14mm f/1.4 de 1.599 USD are o oarecare greutate. Cu o greutate robustă de 41,3 uncii (1.170 de grame), cu siguranță îl observi după o zi de fotografiere. Sigma 14mm este complet etanșat împotriva intemperiilor și prelucrat solid din metal. De la capota integrată până la inelele de control și întrerupătoarele, totul se simte strâns și bine construit.
Una dintre cele mai bune caracteristici este un comutator de blocare pentru focalizare, indiferent dacă camera este în modul automat sau manual. Mi s-a părut util acest lucru în mod special în fotografierea stelelor, deoarece mi-am putut confirma manual focalizarea și apoi acționam comutatorul. Indiferent cât de mult s-ar întoarce inelul de focalizare după aceea, știu că focalizarea va fi în același loc. Acest lucru m-a ajutat să trec de la un unghi de fotografiere la altul fără să-mi fac griji că focalizarea trebuie să fie confirmată de fiecare dată.
Nu există un stabilizator optic încorporat – chiar dacă obiectivul pare să aibă mult spațiu pentru el – ceea ce este de așteptat. Acest obiectiv își va petrece cea mai mare parte a timpului pe un trepied și, chiar și atunci când este ținut în mână, 14 mm este o distanță focală ușor de menținut constant.
Datorită naturii unei hote integrate și a acoperirii extreme cu unghi larg, filtrele înșurubate nu sunt o opțiune. Puteți plasa, în mod fezabil, filtre cu plăci mari în fața lentilei cu un adaptor sau puteți tăia geluri pentru a se potrivi în interiorul monturii lentilei. Pentru cea din urmă soluție, Sigma a furnizat un șablon pentru a vă modela filtrele de gel, împreună cu un mecanism de blocare la îndemână în interiorul lentilei pentru a le ține în siguranță la loc.
Ar trebui de menționat faptul că există un guler de trepied rezistent inclus cu obiectivul, care mută echilibrul greutății în mod corespunzător înapoi. Acest lucru nu numai că echilibrează mai bine obiectivul și camera pe un trepied, dar este și tăiat cu cozi de rândunică în stil Arca Swiss, ceea ce simplifică atașarea acestuia la majoritatea capetelor de trepied moderne. Dacă doriți să scăpați de greutate și să lăsați gulerul acasă, vi se oferă un inel de protecție simplu pentru a acoperi urechile de montare de pe cilindrul obiectivului. Există chiar și un dispozitiv pentru a atașa un încălzitor de lentile anti-aburire.
Sigma 14mm f/1.4 Art: calitatea imaginii
Deci, să începem cu caracteristicile care fac un obiectiv Astrophoto bun. În mod ideal, dorim să evităm probleme precum „coma” sau aberațiile comice, care fac ca stelele tale să arate ca niște comete mici la marginile cadrului. De asemenea, vrem să evităm astigmatismul sagital, care conferă vedetelor tale un profil de liliac sau de pasăre de temut. Ambele probleme sunt foarte greu de eliminat în postare.
Sunt bucuros să raportez că Sigma 14mm Art a gestionat bine ambele probleme. Nu am văzut aberații comatice reale despre care să vorbesc, dar a existat un astigmatism sagital minor prezent. Înregistrând pe Sony Alpha 7RV, nivelul de detaliu disponibil face ca aceste aberații să fie vizibile atunci când sunt observate pixeli, dar atunci când sunt privite în contextul unei fotografii, problemele se arată a fi minore. Simt că Sony 14mm f/1.8 G Master gestionează puțin mai bine aberațiile, dar Sigma oferă un beneficiu substanțial în ceea ce privește colectarea luminii.
Cum gestionează acest obiectiv fotografierea către surse de lumină puternică, cum ar fi soarele sau luminile stradale dintr-un peisaj urban aglomerat? Am găsit întotdeauna că Sigma are acoperiri excelente ale lentilelor care previn erupția solară și o pierdere generală a contrastului, filmând către lumini puternice.
Sigma 14mm Art nu are probleme cu ghosting sau flare și continuă performanța excelentă pentru care compania a devenit cunoscută. Ceea ce Sigma nu oferă în mod tradițional bine, totuși, sunt stelele soarelui. De obicei, au puncte mai moi, redare neclară și au o lipsă generală de dramatism. Deci, una dintre cele mai mari surprize ale mele cu 14 mm a fost cât de drăguțe erau stelele soarelui. Deși pot fi mici în cadru, având în vedere câmpul de vedere foarte larg, stelele solare încă se răspândesc pe cadru cu o privire ascuțită și strânsă. Aș fotografia cu plăcere acest obiectiv în peisaje însorite fără ezitare.
Vom fotografia acest obiectiv la f/1.4 tot timpul, așa că ar fi bine să fie larg deschis. Din fericire, Sigma oferă absolut claritate, chiar și la cea mai largă deschidere. Detaliul este excelent nu numai în centru, ci chiar și în colțuri.
Acesta este un avantaj imens pentru astrofotografii care doresc chiar și detalii clare pe cadru. Voi spune că este o cantitate sănătoasă de vignetare de corectat, dar am fost foarte mulțumit de performanța f/1.4. Evident, când diafragma este oprită, calitatea imaginii se îmbunătățește doar: vignetarea dispare și claritatea doar devine mai bună. Aceasta este o lentilă foarte clară.
Realizarea fotografiilor astro va avea loc adesea la cea mai mare diafragmă, focalizată la aproape infinit, dar cu o grijă minimă pentru aspectul bokeh al unui obiectiv. Când este folosit pentru peisaje, cel mai adesea obiectivul va fi fotografiat cu o diafragmă oprită și din nou cu o grijă minimă pentru redarea zonelor nefocalizate. Spun toate acestea pentru că, în opinia mea, Sigma 14mm nu are cea mai plăcută redare a bokeh-ului.
În cadrele de prim-plan sau în situațiile destinate în mod special să arate adâncimea de câmp mică, consider că tranzițiile de la zonele focalizate la zonele nefocalizate pot părea puțin „nervoase”. Fundalurile neclare se vor distorsiona spre colțurile imaginii, ceea ce poate părea distragător; o problemă comună la lentilele ultra-large. Evidențierile speculare nu au urme de inele de ceapă și sunt plăcut rotunde când sunt oprite, dar au un aspect oarecum ciudat când sunt împușcate larg. Au un efect de ochi de pisică mai oval, care amintește de forma lămâilor.
Sigma 14mm f/1.4 Art: Capabilități video
Așadar, avem o lentilă care se desfășoară foarte bine larg deschis, corectată bine pentru flare, cu stele de soare frumoase și este adaptată pentru fotografii nocturne. De asemenea, are un inel de focalizare manuală bine amortizat și o diafragmă care poate fi anulată. Acest obiectiv ar trebui să fie un instrument excelent pentru videografi. Și este în majoritatea situațiilor.
Performanță nocturnă care se stinge
Performanță optică excelentă, împreună cu calitate profesională a construcției; ce nu este de iubit? Sigma 14mm continuă tradiția lentilelor din seria Art, livrând bunurile la un preț decent. În ciuda dimensiunii fizice mai mari a obiectivului, compromisurile merită.
Cred că astrofotografii se vor bucura de acest obiectiv și vor aprecia deschiderea mai rapidă în comparație cu alți concurenți. Oricine are nevoie de o lentilă ultra-largă pentru situații cu lumină scăzută, cum ar fi locuri de muzică de interior sau lucrări de documentare, ar putea dori, de asemenea, să arunce o privire.
Caracteristici suplimentare
Construcția obiectivului: 19 elemente în 15 grupuri (3 FLD, 1 SLD și 4 elemente asferice)
Sistem de focalizare intern
Compatibil cu autofocus de mare viteză
Motor liniar HLA (High -respose Linear Actuator)
Compatibil cu corectarea aberațiilor din camera.
*Funcția disponibilă numai pentru camerele acceptate. Corecțiile disponibile sau funcționalitatea de corecție automată pot varia în funcție de modelul camerei.
*La camerele în care corectarea aberațiilor obiectivului este controlată cu „ON” sau „OFF” în meniul camerei, setați toate funcțiile de corectare a aberațiilor la „ON” (AUTO).
Suport DMF și AF+MF
Compatibil cu asistență AF (numai Sony E-mount)
Acoperire super multi-strat
Strat rezistent la apă și ulei (element frontal)
Inel de diafragmă
Comutator diafragmă - click sau fluent.
Comutator blocare diafragmă
Butonul AFL
Comutator MFL
Suport pt filtre dispus în spatele obiectivului (compatibil cu GUIDE PLATE GP-11)
Șanț special conceput pentru atasarea încălzitorului pt obiectiv
Comutator mod de focalizare
Compatibil cu comutarea între setările inelului de focalizare liniar și neliniar (numai pentru montura L)
Structură rezistentă la praf și stropire
Inel trepied TS-141 inclus
Capac frontal special cu mecanism de blocare și fantă pentru filtru, CAPAC LC1014-01
Compatibil cu SIGMA USB DOCK UD-11 (se vinde separat / numai pentru montura L)
Proiectat pentru a minimiza efectul de flare și “ghosting”
Diafragmă rotunjită cu 11 lame
Montura rezistență din alamă de înaltă calitate
Realizat manual cu maiestrie „Made in Japan”.
Specificații cheie - Cifrele de mai jos sunt pentru L-Mount.
Construcția obiectivului: 19 elemente în 15 grupuri (3 FLD, 1 SLD și 4 elemente asferice)
Unghi de cuprindere: 114,2°
Număr de lamele diafragmă: 11 (diafragmă rotunjită)
Diafragma minimă: F16
Distanță minimă de focalizare: 30cm
Raport maxim de mărire: 1:11.9
Dimensiuni (diametru maxim x lungime): φ101,4 mm × 149,9 mm
Greutate: 1170g
Greutate:: 1170 g
Prime / Zoom: Prime
Montura aparat foto: Sony E
Tip obiectiv: Ultrawide
Diafragma maxima: : f/1.4
Numar lamele diafragma: 11 (rotunjite)
Constructie optica: : 19 elemente in 15 grupuri
Unghi de cuprindere: : 114.2º
Distanta minima de focalizare: : 30 cm
Parasolar Inclus: Da
Dimensiuni obiectiv (diametru x lungime): : φ101,4 mm × 149,9 mm
Diafragma:: F1.4 - F16
Compatibil full frame: Da