In data de 19 Aprilie 2024, Magazinul Fotohobby din Cluj-Napoca va fi inchis intre orele 15 si 18.30

Voigtlander Voigtlander Vitomatic II

199,96 Lei

Garantie: 30 ZILE
 

Info:

In sistem de consignatie ,TVA-ul este 19% numai la comision (pret deponent + comision x 19% = pret final) .
 

Bucuresti: Indisponibil

Cluj-Napoca: Indisponibil

Stoc epuizat
Cod Produs: C5661 Ai nevoie de ajutor? 0722236221 / 0770341460
La achizitionarea acestui produs primiti 199 puncte de fidelitate
Adauga la Favorite Cere informatii
  • Descriere
  • Review-uri (0)
Vindem aparat foto SLR  Voigtlander Vitomatic II  (S.H.) second hand.

Aparat pentru colectie - Camera nu functioneaza, este blocat declansatorul. Optica in stare perfecta.


Eliberam factura pe sistem consignatie, garantie 30 zile.

Pachetul contine: obiectiv, capac fata , aparat SLR. Se vinde cu toate elementele care apar in poze.

Poze chiar cu produsul oferit la vanzare.
Aparatul poate fi vazut in magazinul nostru din Bucuresti.
 
 
Voigtlander Vitomatic II


Aceasta este o actualizare a excelentului Voigtländer Vito B. Vito B a generat mai multe camere - Vitomatics I și II și Vito BL. Aceasta este actualizarea automată spre deosebire de Vito BL mai manual. Vitomatic II are un contor de lumină cuplat și un telemetru cuplat adăugat și un nou mecanism de declanșare (Prontor SLK-V fabricat de Gauthier), care este necesar pentru a utiliza contorul de lumină.

Voigtlander a realizat, de asemenea, telemetre independente, care erau mai puțin la îndemână în utilizare. Obiectivul este încă un obiectiv Color-Skopar de 50 mm, dar acum este mai degrabă f2.8 decât f3.5 (acesta ar putea fi doar elementele pe care le am - nu am nicio idee cu privire la opțiunile disponibile pentru obiectivele Vito B sau Vitomatic II).

Dimensiunea celor două camere (Vito B și Vitomatic II - voi compara cele două în această postare) este aceeași, cu excepția înălțimii. Am o versiune I Vito B cu un mic vizor. Versiunea ulterioară II avea un vizor mai mare și este, de asemenea, mai mare decât versiunea I. Deci, Vito B (II) are aceeași dimensiune ca și Vitomatic II. Aspectul plăcii superioare diferă, deoarece Vitomatic II are o fereastră de expunere, dar altfel este aceeași. Partea frontală a camerei este, de asemenea, diferită, deoarece Vitomatic II are atât un exponometru, cât și o fereastră de telemetru, ambele lipsă pe Vito B.

Există încă o schimbare care este imediat evidentă - contorul cadrelor de pe Vito B este o fereastră mică deasupra carcasei obturatorului cu o roată de reglare sub carcasa obturatorului. Cu Vitomatic II, contorul cadrului se află pe placa de bază și are o mică roată de reglare lângă fereastra contorului.


Prezența atât a mecanismului telemetru, cât și a contorului de lumină înseamnă că carcasa obturatorului / obiectivului SLK-V de pe Vitomatic II este semnificativ mai mare decât carcasa SVS de pe Vito B. Obturatorul SLK-V este adaptarea de către Voigtlander a standardului Obturator SLK - acesta este un obturator cuplat al contorului de lumină. (Atât Voigtlander, cât și Prontor erau filiale ale Zeiss Ikon în acest moment.) Vitomatic II este, de asemenea, semnificativ mai greu - ceva ce nu putea fi evitat cu specificațiile îmbunătățite. Deci, în uz, Vitomatic II încă se potrivește frumos în mână, dar este mult mai obositor de ținut pentru o perioadă de timp. Folosirea husei mereu gata și agățarea camerei de gât ar înlătura acest lucru, dar îmi place să țin camera în mână - este mai discretă și mai rapidă de utilizat.

Contorul de lumină cuplat este simplitatea în sine de utilizat. Este de tipul acului de potrivire cu ace în fereastra de pe placa superioară. Aceasta se reglează prin rotirea celei mai roșii roți înainte de pe carcasa obturatorului. Când cele două ace sunt suprapuse, camera este setată pentru o combinație corectă de expunere / diafragmă. Acest lucru poate fi variat într-o singură etapă prin rotirea celei mai spate rotițe. Mutarea acestei roți modifică setările de viteză / deschidere, dar le menține în intervalul corect pentru o expunere viabilă. Este un pic ca setarea P pe o cameră digitală modernă. Singurul dezavantaj al acestui sistem este că acele contorului nu sunt afișate în vizor, deci trebuie să coborâți camera și să priviți placa superioară în timp ce setați expunerea.

Vizorul este un dispozitiv de căutare reversibil-galilean, cu un ochi mare (mult mai mare decât Vito B) cu linii strălucitoare, inclusiv reglaj de paralaxă. Telemetrul cuplat este, de asemenea, simplu de utilizat - de această dată este accesat prin vizor. Telemetrul prezintă utilizatorului un punct luminos în centrul vizorului cu două imagini separate. Utilizatorul întoarce inelul de focalizare (inelul cel mai mic, cel mai moliat înainte) până când cele două imagini sunt suprapuse - obiectivul este apoi focalizat corect pentru partea imaginii din punctul central. Acest lucru este ușurat de către utilizator, alegând o verticală puternică pe care să se concentreze.

Camera de film este accesată în același mod ca pe un Vito B - o porțiune mică a plăcii de bază este deblocată și coborâtă și apoi partea din spate se deschide. Acest lucru este foarte sigur în utilizare și tipul de accident pe care îl am ocazional cu Vito II-ul meu, unde prinderea din spate se poate deschide accidental în timp ce camera este în uz nu este posibilă. Singurul dezavantaj este că schimbarea filmelor în timp ce stai pe stradă este greoaie - dar departe de a fi imposibilă.

Există, de asemenea, versiuni „a” și „b” ale ambelor Vitomatics - I și II. Versiunile „a” au scala contorului de lumină oglindită în vizor, iar versiunile „b” au diafragmă și viteză a obturatorului oglindite în vizor.

VITOMATIC II ÎN UTILIZARE.

Aceasta este o cameră destul de simplă de utilizat. Contorul de lumină nu este TTL, deci la utilizare este la fel ca un contor de mână. Avantajul față de un contor portabil este că alinierea acelor de chibrit în fereastra contorului de lumină stabilește o combinație utilizabilă de viteză și deschidere. Apoi, este simplu să rotiți inelul interior pe carcasa obturatorului pentru a seta fie o deschidere specifică, fie o viteză specifică în funcție de nevoile fotografului. Declanșatorul selectează apoi viteza / diafragma corespunzătoare pentru a menține expunerea corectă. Deoarece acest lucru nu este TTL, nu este nevoie să bâjbâi cu comenzile la nivelul ochilor. Dacă doriți să utilizați compensarea expunerii, pur și simplu rotiți controlul expunerii cu câte opriri de fiecare parte a standardului aveți nevoie. Deoarece acest control reglează practic deschiderea, este posibil să se expună peste / sub o fracțiune de oprire. Este demn de remarcat faptul că diafragma este infinit variabilă între f2.8 și f22 în timp ce viteza obturatorului este limitată la opriri de clic - nu este posibilă setarea unei viteze între 1/125 și 1/300, de exemplu. Dacă încercați, veți obține fie 1/125, fie 1/300, în funcție de poziția exactă a camei în interiorul mecanismului de declanșare.
Această cameră moștenește focalizarea la scară de la Vito B completată cu două setări Happy Snapper de 3,25m și 10m (aproximativ) la f5.6. Aceste setări fac fotografia de stradă foarte ușoară. Păstrez adesea camera setată la 1/125 și mai mică decât f5.6 și focalizarea pe setarea snapper fericit la distanță (10m) - oferind totul între 4,25m și infinit de focalizare.
Daca doresti sa iti exprimi parerea despre acest produs poti adauga un review.

Review-ul a fost trimis cu succes.

Suport clienti Luni - Vineri 10.30 - 19.00

0722236221 0770341460 fotohobbyshop@gmail.com

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!