Concursul Redline Challenge se adresează fotografilor amatori ambiţioşi care sunt pregătiţi să-şi testeze creativitatea şi cunoştinţele tehnice. Încercaţi tema noastră pentru o şansă de a câştiga echipamente Canon uimitoare.
Examinaţi-vă atent fotografiile şi selectaţi-le doar pe cele care corespund cel mai bine cerinţelor temei, „Accent pe simplitate”. Reţineţi, puteţi înscrie o singură fotografie.
Imaginile trimise trebuie să aibă 150 dpi, 2000 de pixeli pe marginea cea mai lungă. Asiguraţi-vă că îndepliniţi toate cerinţele înainte de înscriere.
Pentru a vă înscrie în concurs, trimiteţi-vă fotografia online înainte de termenul limită, 16 septembrie 2023.
Urmăriţi-ne pe reţelele sociale sau abonaţi-vă la buletinul nostru informativ pentru a primi noutăţi despre concurs şi pentru a vedea dacă aţi ajuns pe lista finaliştilor.
Regăsirea simplităţii
Aflaţi cum fotografia poate transforma modul în care vedeţi lumea, găsiţi-vă propriile subiecte care pun accentul pe simplitate şi evitaţi suprasolicitarea artistică. Fotografia este calea dumneavoastră către un mod de viaţă mai liniştit?
Când mai puțin este mai mult: cum să surprindeți minimalismul în fotografie
Permiterea spațiului să respire poate catapulta cadrele dezordonate în imagini atemporale. Fotografii profesioniști Joel Santos și Vladimir Rys ne împărtășesc cele mai bune sfaturi pentru crearea unei fotografii minimaliste.

Zăpada cade pe o siluetă care stă pe Marele Zid Chinezesc ținând o umbrelă roz atrăgătoare. Realizat de Joel Santos.
„Majoritatea fotografiilor mele anterioare au fost făcute cu un Canon EOS 300D și un obiectiv de 18-55 mm”, spune fotograful de călătorie Joel Santos. „Aproape toată lumea este capabilă să-și miște picioarele și să scoată elemente din cadru. Trebuie doar să fie creativi. Creativitatea este la îndemâna tuturor. Nu aveți nevoie de prea mult echipament și nu vă simțiți niciodată reținuți de ceea ce aveți. ." Realizat cu un Canon EOS 5D Mark III (urmat acum de Canon EOS 5D Mark IV) cu un obiectiv Canon EF 24-105 mm f/4L IS USM (urmat acum de Canon EF 24-105 mm f/4L IS II USM) la 28 mm, 1/80 sec, f/11 și ISO 800. © Joel Santos
Fotografii cu un ochi pentru minimalism nu se tem să-și dezbrace cadrul și să reducă elementele unei scene la esența lor. Rezultatul, când este stăpânit, poate fi simplitate și grație – ceva care aduce adesea pace în complexitatea minții umane atunci când este văzut într-o imagine. Conceptul de „cameră pentru a respira” într-o fotografie poate oferi mari oportunități fotografilor profesioniști dornici să accepte provocarea.
Fotograful de călătorie portughez, realizatorul de documentare și ambasadorul Canon Joel Santos echipă aventurează cu o fascinație pentru colțurile îndepărtate ale lumii și pentru oamenii care locuiesc acolo. El combină peisajele și portretele, povestirea în locuri precum Mongolia, Sudanul de Sud, Indonezia și Ghana. Este autorul a nouă cărți și a fost votat Fotograful de călătorie al anului în 2016.
Fotograful premiat de sporturi cu motor și ambasadorul Canon, Vladimir Rys, și-a petrecut primele zile în camera întunecată, iar portofoliul său acoperă o gamă largă de subiecte, dar Formula 1 a fost domeniul său principal de activitate din 2005. Face aproximativ 80 de zboruri pe an, călătorind în locații. precum Monaco și Singapore și a fost desemnat Fotograful anului în 2014 de către Federația Italiană de Motorsport.
Aici, Joel și Vladimir împărtășesc sfaturile și tehnicile care le-au permis să experimenteze minimalismul pentru a obține rezultate incredibile.

O siluetă a unei mașini de Formula 1, împotriva soarelui, realizată pe un Canon EOS R3 cu un obiectiv Canon RF 400mm F2.8L IS USM de Vladimir Rys.
Vladimir a surprins această fotografie în timpul unei sesiuni de antrenament de Formula 1. „Dirijați focalizarea observatorului și utilizați fotografia ca instrument pentru a arăta un moment și a crea emoție”, spune Vladimir. „Îmi place să folosesc mult spațiu negativ și să păstrez lucrurile simple.” Realizat cu un Canon EOS R3 cu un obiectiv Canon RF 400mm F2.8L IS USM la 1/12800 sec, f/2.8 și ISO 50. © Vladimir Rys
1. Filtrați zgomotul
Un stil minimalist se poate potrivi cu orice tehnică, dar pentru Vladimir, tăierea prin zgomotul unei scene și observarea este crucială pentru a crea spațiu într-o compoziție. „Formula 1 este probabil unul dintre cele mai rapide sporturi cu motor de pe planetă”, spune el. „Se întâmplă atât de mult cu viteza și sunetul, și de multe ori văd oameni care se uită doar prin vizor și le dor o mulțime de lucruri. Ca fotograf, dacă iei exact o abordare inversă, să fii încet și să observi , și pentru a vedea ce face șoferul cu mașina, pe ce linie de curse o ia - exact asta înseamnă să oferi imaginilor spațiu de respirație.
"Filtrați tot zgomotul și concentrați-vă doar pe scena principală care se întâmplă în fața dvs. și rămâneți calm și concentrat. Urmează-ți instinctele pentru a surprinde momentul potrivit."

Un bărbat alergă pe o dună de nisip din deșertul Thar din India, o întindere uriașă de nisip ondulat în spatele lui, într-un portret minimalist de Joel Santos.
„Puteți face [fotografie minimalistă] cu un obiectiv macro, un obiectiv mare sau un teleobiectiv”, spune Joel. „Este întotdeauna să te joci cu ceea ce se află în acel pătrat și să-l simplificăm, de obicei prin eliminarea elementelor.” Realizat cu un Canon EOS 5D Mark IV cu un obiectiv Canon EF 70-200mm f/4L IS USM (succes acum de Canon EF 70-200mm f/4L IS II USM) la 127mm, 1/80 sec, f/11 și ISO 800. © Joel Santos
2. Simplificați o poveste vizuală
„A oferi compozițiilor spațiu de respirație este complet legat de conceptul de minimalism”, spune Joel. „Este o strategie de a face o poveste vizuală simplă, nu într-un mod care să fie doar un punct pe o pânză albă, ci vizând o poveste clară și de impact. Pentru a obține asta, cred că trebuie să scăpăm de cea mai comună viziune despre compoziție – care este procesul de adăugare a elementelor unui cadru. În schimb, trebuie să analizezi ceea ce ai în jurul tău și să te gândești la ce să scoți din cadru."
Prin ochii lui Joel, imaginile simple permit spectatorilor și, în special, arbitrilor de competiție, să înțeleagă mesajul unui fotograf.
„Lumea este un loc complex pentru început, așa că trebuie să ne străduim să simplificăm lucrurile”, adaugă el. „De ce ar trebui să facem asta? Pentru că nu faci doar fotografii pentru tine. Dacă vrei să distribui aceste fotografii într-un concurs, de exemplu, trebuie să vă asigurați că toți ceilalți – inclusiv judecătorii – înțeleg ceea ce văd fără a avea o legendă. Dacă faci o fotografie prea complexă, nu ai loc de respirat.”

Provocarea Redline
Aflați mai multe despre tema din acest an – Room to Breathe – și despre cum să vă introduceți fotografiile.
3. Experimentează cu obiectivele
În minimalism, mai puțin înseamnă mai mult, iar limitările kit-ului pot stimula creativitatea. Utilizarea lentilelor prime, de exemplu, poate simplifica procesul. Vladimir obișnuia să filmeze cu lentile zoom de ani de zile înainte de a trece la prime. „Stilul meu de fotografie se potrivește mai mult cu acest tip de obiectiv în care te miști, te poziționezi și găsești încadrarea fotografiei, mai degrabă decât doar mărirea și micșorarea, care este diferența dintre mine și fotografii agenției care trebuie să fie rapid. ," el spune.
Vladimir a trecut la camerele Canon fără oglindă pentru viteza lor, iar acum folosește Canon EOS R3 și EOS R5 alături de o listă de kituri care include obiectivul său preferat pentru minimalism, Canon RF 50mm F1.2L USM, pe care îl folosește pentru portrete, trackside, peisaje și tot ce se află între ele. „Folosesc și lentile prime pentru că atunci când fotografiați larg deschis cu deschideri mici, cum ar fi f/1.4, f/1.8 și f/2, puteți crea un aspect cinematografic pe care îl ador”, continuă el. „Poate fi folosit ca instrument pentru minimalism, deoarece poți ucide fundalul și poți direcționa observatorul către subiectul pe care îl dorești.
Joel, care filmează cu EOS R5 ca corp principal datorită greutății sale ideale, preferă obiectivul Canon RF 28-70mm F2L USM pentru că este „superb din punct de vedere optic și este ca un pachet de prime”. „Cu cât te antrenezi mai mult, cu atât echipamentul tău devine o expresie a corpului tău”, adaugă el. „Am o mulțime de obiective prime, dar dacă ar trebui să aleg unul, aș lua Canon RF 35mm F1.8 MACRO IS STM pentru că este atât de discret. Nu este prea mult timp încât să decupezi ceea ce fotografiați dacă este un mediu. portret sau peisaj, dar nici nu este prea larg încât să intri prea mult în cadru și să pierzi din adâncime. Obții acea simplitate pe care o țintiți. Un obiectiv poate permite atât de multe interpretări atâta timp cât vă mișcați picioarele și vă jucați cu punctele forte și punctele slabe ale echipamentului tău.”

Reflecția unui miner de sare este vizibilă în apă, în timp ce o rulotă de cămile dromedare trece prin mijlocul cadrului într-o fotografie minimalistă de Joel Santos.
„O imagine are un spațiu finit pentru a lucra și totul din imagine trebuie să aibă un scop”, explică Joel. „Pentru mine, compoziția nu este despre toate lucrurile pe care le poți pune într-o imagine, ci despre ceea ce poți scoate pentru a face povestea cât mai izbitoare.” Realizat cu un Canon EOS 5D Mark III cu un obiectiv Canon EF 70-200mm f/4L IS USM (succes acum de Canon EF 70-200mm f/4L IS II USM) la 1/200 sec, f/4 și ISO 200 © Joel Santos
4. Folosiți spațiul negativ
Metoda încercată și testată de utilizare a spațiului negativ este, de asemenea, o tehnică pe care Joel o recomandă pentru a crea imagini izbitoare. „Dacă vrei ca subiectul tău să fie protagonist, este mai de impact dacă ai mai mult spațiu negativ în jurul lui”, spune el.
Precedentele lui Joel în economie și dragostea lui pentru matematică influențează, de asemenea, modul în care își compune imaginile. „Îmi place să folosesc numere impare”, explică el. „Un număr impar de la sine vă atrage atenția, dar atunci când există o reflexie, ca în fotografia de mai sus, duplicarea îl face par. Această interacțiune între impar și par este ceva ce îmi place foarte mult și folosesc foarte mult pentru a-mi face fotografiile mai minimaliste. . Dar, în același timp, se îmbogățesc cumva, pentru că sunt multiplicate cu elemente din fotografie.”

Un portret minimalist, cu lumină scăzută, al unui bărbat care părăsește o moschee încadrată de umbre întunecate. Realizat cu un Canon EOS R cu un obiectiv Canon RF 28-700 mm F2L USM de Joel Santos.
Joel a surprins acest portret al unui bărbat care părăsește o moschee din Niger după rugăciuni, profitând de performanța excepțională la lumină scăzută și de gama dinamică a sistemului EOS R și a obiectivelor RF. Realizat cu un Canon EOS R cu un obiectiv Canon RF 28-70mm F2L USM la 28mm, 1/160 sec, f/4 și ISO 6400. © Joel Santos
5. Alege lumina ca ingredient principal
„Când folosiți lumina în mod eficient – cum ar fi un fundal foarte întunecat, astfel încât doar protagonistul principal să fie iluminat – puteți crea fotografii extrem de minimaliste”, spune Joel. „Este foarte realizabil – ai nevoie doar de lumină contrastantă.
„Într-o epocă în care toată lumea vrea să facă fotografii HDR pentru a vedea toate detaliile, uneori e bine să nu ai toate acele detalii. Astfel, poți face o siluetă puternică sau invers, ceea ce făceam eu cu fotografia pe care am făcut-o. filmată în Niger [sus], cu un bărbat care pleacă de la o moschee după rugăciune.”

Un copac fără frunze care se desfășoară pe cerul înstelat al nopții, filmat în alb-negru pe un Canon EOS R5 de Mauro Tronto.
Imprimarea imaginilor cu lumină scăzută și minimaliste
Magicianul fotografiei de natură cu lumină scăzută Mauro Tronto ne împărtășește secretele pentru imprimarea imaginilor minimaliste cu rezultate profesionale.

O mașină de Formula 1 îndepărtată călătorește pe partea stângă a unui circuit de curse, capturat pe un Canon EOS-1D X Mark II de Vladimir Rys.
„Întotdeauna mi-am dorit să fiu fotograf de criză sau de război, dar mi-am găsit nișa în Formula 1”, spune Vladimir. „Cred că există atât de multe asemănări într-un fel, ceea ce sună ciudat, dar pentru că trebuie să fii rapid, trebuie să prezici și să fii pregătit pentru imagine înainte ca aceasta să se întâmple”. Realizat cu un Canon EOS-1D X Mark II (succes acum de Canon EOS-1D X Mark III) cu un obiectiv Canon EF 400mm f/2.8L IS III USM la 1/5000 sec, f/2.8 și ISO 50. © Vladimir Rys
6. Încercați să faceți panoramă
Una dintre cele mai comune și preferate tehnici în fotografia de curse care poate fi folosită în toate genurile este panoarea cu o viteză mică a obturatorului, spune Vladimir. Acest lucru poate crea un efect minimalist cu linii curate. „Când urmăriți subiectul cu obiectivul cu o viteză mică a obturatorului, practic omorâți orice altceva și încercați să păstrați subiectul pe care îl concentrați,” explică el. „Aceasta este una dintre tehnicile mele preferate pentru imagini minimaliste.
„Tehnica este o provocare, dar camerele fără oglindă vă pot ajuta să obțineți rezultate bune mult mai rapid, mai ales folosind instrumentul Panning Assist, care vă ajută să obțineți o rată de lovire mai bună. Dar întreaga provocare a acestui lucru este concentrarea, o mână fermă și uneori ține-ți respirația ca să nu te miști. Poate dura timp pentru a o face corect, deoarece fiecare mașină are o viteză diferită sau o linie de curse diferită, deci nu este o sarcină ușoară. Dar dacă o înțelegi bine, rezultatele sunt cu adevărat pline de satisfacții ."
Acestea sunt doar câteva exemple ale rezultatelor incredibile pe care le puteți obține dacă adoptați o abordare minimalistă a fotografiei dvs. – fie că eliminați elemente din cadru sau experimentați cu lumini și umbre, mai puțin este adesea mai mult atunci când permiteți imaginilor dvs. puțin spațiu. a respira.
Urmaţi-vă pasiunea şi nu pierdeţi şansa de a primi asistenţă, instruire şi inspiraţie în plus.
Cu noul nostru program pentru membri, veţi găsi un spaţiu pentru comunitate care vă oferă toate lucrurile de care aveţi nevoie ca să treceţi la nivelul următor, indiferent unde v-aţi afla.