Sigma Sigma FP Full Frame Mirrorless 24,6MP

9.499,99 Lei

Bonus:

Garantie: 2 ANI

Bucuresti: Cu precomanda

Cluj-Napoca: Cu precomanda

Stoc epuizat
Cod Produs: 16104 Ai nevoie de ajutor? 0722236221 / 0728302483
La achizitionarea acestui produs primiti 9500 puncte de fidelitate
Adauga la Favorite Cere informatii
  • Descriere
  • Caracteristici
  • Service
  • Specificatii tehnice
  • Pachetul include
  • Review-uri (0)
Cel mai mic și mai ușor Full Frame din lume

Cu dimensiuni generale de 112.6 × 69.9 × 45.3mm și o greutate de 422 g, cu tot cu baterie, SIGMA FP este cea mai mică și mai ușoară cameră mirrorles din lume. Suficient de mică pentru a fi utilizată în mod frecvent, este o cameră perfectă cu care să vă bucurați de imagini de calitate în cadru complet în instantanee.

Senzor Full-Frame

Echipat cu un senzor Bayer Full Frame iluminat dîn spate, cu 24,6 megapixeli efectivi, SIGMA fp este capabil să surprinda atat imagini statice de înaltă rezoluție cat și în mișcare.

Aparatul digital mirrorless Sigma FP  este extrem de folositor atat pentru fotografi cat și pentru creatorii de content video,  datorita designului extrem de compact, cantarind sub jumatate de kilogram. Avand la baza un senzor CMOS full-frame de 24,6MP BSI Bayer CMOS, pe 14 biți, cu stabilizare electronică a imaginii și cu o montura compatibila cu obiectivele L de la Leica, SIGMA FP și obturatorul său complet electronic oferă o rezoluție maximă pentru fișierele RAW și JPEG de 6000 x 4000 și o viteză de fotografiere de 18 fps. Sistemul său de focalizare utilizează detectarea contrastului și un mod de selecție de 49 de puncte, precum și detectarea feței, detectarea ochilor și vârful de focalizare.

Sensibilitatea de bază ISO 100-25600 poate fi extinsă pana la ISO 6-102400, iar capacitățile sale de înregistrare video permit înregistrarea UHD 4K până la 30p, în timp ce înregistrarea Full HD poate fi capturată la până la 120p. In cazul fisierelor video RAW, înregistrarea externă CinemaDNG pe 12 biți este acceptată. Pentru a ajuta fotografii să-și regleze conținutul video, modul „Teal and Orange” al lui Sigma este inspirat din tehnicile de clasificare a culorilor de la Hollywood și creează un contrast ridicat între culorile portocaliu, care se regăsesc în tonurile pielii umane și celelalte (albastru cyan), care sunt complementul lor. Pentru a naviga mai usor intre modurile foto si video, utilizatorii  au la dispozitie un comutator în partea de sus a camerei.

Pentru a ajuta fotografii să-și regleze conținutul video, modul „Teal and Orange” al lui Sigma este inspirat din tehnicile de clasificare a culorilor de la Hollywood și creează un contrast ridicat între culorile portocaliu, care se regăsesc în tonurile pielii umane și ceaalele (albastru cyan), care sunt complementul lor. Pentru ca utilizatorii să poată trece cu ușurință între modurile video și cele video, există un comutator în partea de sus a camerei.

De asemenea, creatorii de film au la dispozitie funcția „Director's Viewfinder”, care le permite sa simuleze o multitudine de perspective, fapt care le permite sa simuleze cum ar arata pelicula daca ar rula intr-o sala de cinema. Modulul suportă camere precum ARRI ALEXA LF ​​și RED MONSTRO 8K, precum și alte camere video digitale, camere de cinema și lentile anamorfice.

Compuneți și examinați fotografiile pe ecranul tactil LCD de 2,1 inchi și salvati tot ceea ce faceti pe un card de tip SDXC UHS-II. Datorită unui eficient sistem de ventilatie și a unui sistem de etansare in 42 de puncte, care va tine departe praful și a stropii, Sigma FP se va descurca excelent in orice situatie, si in conditii extreme de folosire indelungata. Pentru cazul in care aveti nevoie sa va conectati la un laptop, sau un HDD extern, aveti la dispozitie un port USB 3.1 Gen 1, un port Type-C și un port micro-HDMI.

Caracteristici generale
Senzor de tip Full-Frame

Echipat cu un senzor Bayer Full Frame, de 24,6 megapixeli efectivi, Sigma fp este capabil să capteze atat  imagini statice cat si clipuri video la o rezolutie extrema.

Corp robust și ușor din aluminiu

Corpul camerei este acoperit cu aluminiu pe ambele parti,
atat pe cea frontala cat si pe cea dorsala, pentru o robustete
și o disiparea căldurii, dar si pentru o mentinere a greutatii la aparatului la cote minime.

Senzor termic de dimensiuni mari

Proiectat și inspirat sistemele de ventilatie utilizate pe camerele profesionale de cinema, un ventilator de dimensiuni mari este montat între ecranul LCD și corpul camerei. În combinație cu sistemul de disipare a căldurii de pe suprafața exterioară a camerei, acesta ajuta Sigma FP sa se descurce extrem de bine in toate conditiile de temperatura.

Structura rezistentă la praf și stropi

Sigma FP este protejata etanș împotriva prafului și a stropirii de un sistem de etanseizare in 42 de puncte. Atunci când la body este atasat un obiectiv rezistent la praf și stropi, Sigma FP este gata de treaba in orice conditii, fie ploaie, furtuni de nisip și în alte condiții extreme.
Aceleași șuruburi pentru fitinguri și trepied

Sigma FP este prevăzuta cu filete de 1/4 "-20 atât pentru suportul curelei, cât și pentru trepied. Acesta sistem de prindere oferă o mai mare libertate în modul de folosire a camerei, fie ca montezi camera pe un trepied în modul portret, fie ca fixezi o curea cu ajutorul careia vei sustine camera dupa ce o detasezi de pe trepied dupa ce ai pus-o in modul portret.

Obturator electronic full-time

Socuri mecanice, zgomot mare și întârzieri: acestea sunt dezavantajele obturatoarelor mecanice. Sigma FP este proiectat să le minimizeze la maxim, în speranta dezvoltarii unui sistem care să se adapteze la o varietate extrem de mare de conditii de filmare.
Fotografia necesită de cele mai multe ori o precizie extrema, existand cazuri în care chiar si cel mai mic tremur trebuie eliminat. În plus, absența unui obturator mecanic simplifică structura camerei Sigma fp, ceea ce duce la o îmbunătățire a fiabilitatii.

Mod de culoare „Teal and Orange”

Color gradingul este un proces de modificare a culorii unui videoclip și reprezintă un pas important în realizarea filmelor, contribuind la schimbarea „starii de spirit” a unui film. Acest procedeu de editare si stilizare care a fost utilizat pe scară largă în filmele de la Hollywood, a inspirat un nou mod de culoare introdus în Sigma fp, numit „Teal and Orange”. Acest mod de culoare se referă la crearea unui contrast ridicat între nuantele de portocaliu, care se regăsesc în tonurile pielii umane, și nuantele de albastru(albastru cyan), complementare acestora, pentru vizualuri extrem de vibrante și profund dramatice. Poate fi utilizat atât în ​​modul Still, cât și în modul Cine.Fill Light

Aceasta funcție disponibilă anterior doar în Sigma Photo Pro, software-ul propriu de dezvoltare a imaginilor Sigma, Fill Light a fost acum încorporată în corpul Sigma FP. Aceasta functie permite ajustarea luminozității unei imagini prin adăugarea de lumină suplimentară în zonele de umbra, fără a modifica expunerea regiunilor evidențiate. Acest lucru oferă un control mai mare în producerea unei imagini cu detalii deosebite, chiar și in zonele greu de controlat folosind setările de ajustare a expunerii. Gama de reglare, care a fost anterior ± 2,0, a fost extinsă la ± 5,0, ceea ce face posibilă o reglare mai intensă a luminozității.

Tone Control și Mod Culoare

Meniul Tone Control are acum o opțiune de setare manuală, pe lângă cele două opțiuni automate disponibile la modelele anterioare (Strong / Mild), care permite utilizatorilor să ajusteze singuri curba de ton. Sigma fp are, de asemenea, un glisor „efect” în meniul Mod de culoare. In Modul de Culoare  se poate seta intensitatea unui anumit efect avand la dispozitie 11 niveluri de intensitate, de la -5 la 5, ceea ce permite reglarea fină a modului de culoare. În plus, butoanele „TONE” și „COLOR” permit accesul rapid la meniurile de control a tonului și a modului de culoare. Cu aceste funcții îmbunătățite și o varietate de elemente de funcționare, Sigma fp simplifică modul de a crea imaginea.
Fotografiere HDR

Înregistrarea HDR nu are decat de castigat, de pe urma prezentei unui obturator electronic, atunci cand vine vorba de a realiza mai multe fotografii cu diferite expuneri (3 cadre pentru fotografii statice și 2 cadre pentru video) simultan, care pot fi apoi îmbinate într-o singură imagine sau video cu o gamă dinamică mai mare, care nu ar putea fi obtinute in conditii normale de filmare/fotografiere.

Înregistrarea video HDR în modul Cine va deveni disponibilă in urma unei actualizari de firmware, ce va deveni disponibila la o dată ulterioară.

Cinemagraph
SIGMA FP vine cu o caracteristică noua, prin intermediul careia utilizatorii pot realiza „Cinemagraphs“, care, in practica, sunt GIF-uri animate, care sunt un hibrid între fotografie și video. Cu această funcție, Sigma fp este capabilă să creeze imagini unice, în care părțile unei imagini statice se mișcă, în cameră.

Detectarea feței / ochilor AF

Funcția AF pentru  de detectare a feței / ochilor permite Sigma fp să se concentreze automat asupra ochilor unui subiect uman. Poate aduce ochii modelului în focus instantaneu și precis, chiar și atunci când fotografiați portrete folosind un obiectiv cu diametru mare, cu o adâncime de câmp mică.

Focus Peaking

Funcția de vârf de Focus Peaking  percepe marginile părților unei scene care sunt focalizate într-o anumită culoare. Este conceput pentru a ajuta la focalizarea lentilelor manual.

L-Mount

L-Mount este o montura optimizată pentru camerele mirrorless, caracterizată printr-o distanță focală a flanșei scurte, diametru mare și durabilitate superioară.

În 2018, Leica Camera AG, Panasonic Corporation și SIGMA au lansat L-Mount Alliance anunțand că impreuna vor dezvolta propriile sisteme de camere bazate în jurul aceleiași monturi standard L-Mount. Ca o cameră L-Mount, SIGMA fp poate fi utilizata cu intreaga gama de lentile L-Mount oferite de Leica și Panasonic, pe lângă lentile SIGMA.

L-Mount realilizează un sistem de camere care depășește granițele dintre producători, cu un nivel inegalabil de scalabilitate și diverse posibilități.

Convertorul Sigma Mount MC-21

Sigma Mount Converter MC-21
este un convertor care permite utilizarea monturilor Sigma SA și a lentilelor interschimbabile CANON EF de la Sigma Mount pe camerele L-Mount. Utilizarea MC-21 crește compatibilitatea și lărgește gama de alternative pentru camerele și lentilele L-Mount, sporind astfel scalabilitatea sistemului L-Mount.
Acceptă înregistrarea video brută a datelor

În afară de camerele de cinema profesionale, Sigma fp acceptă înregistrări externe în format CinemaDNG pe 12 biți. Cu o înregistrare UHD de până la 4K la 24 fps, produce date video care pot fi utilizate chiar și la realizarea filmelor. De asemenea, acceptă înregistrarea All-I (All-Intra), ceea ce face posibilă menținerea unei calități ridicate a imaginii, reducând totodată dimensiunea fișierului, permițând realizarea de date ușor disponibile pentru înregistrare și editare.

Funcția de a reda filmări CinemaDNG în cameră urmeaza sa devină disponibilă printr-o actualizare de firmware programată ce va fi disponibila la o dată ulterioară.

Senzor: Full Frame

Dimensiune senzor:: 35.9 x 23.9 mm

Rezolutie:: 6000 x 4000

Tip senzor/Marire: CMOS (1x)

Sensibilitate ISO:: 100 - 25600 (Extins: 6 to 102400)

White Balance: Auto, Color Temperature, Custom, Custom 1, Custom 2, Daylight, Flash, Fluorescent, Incandescent, Overcast, Shade

Format fisiere: JPEG, RAW

Filmare: 4k

Filmare detalii: 4:2:2 12-Bit UHD 4K (3840 x 2160) at 23.976p/25p/29.97p Full HD (1920 x 1080) at 23.976p/25p/29.97p/50p/59.94p/100p/120p

Dimensiune LCD:: 3.15

Numar pixeli LCD:: 2,100,000

Ecran Rabatabil: Nu

Sistem de Focalizare: Continuous-Servo AF (C), Manual Focus (M), Single-servo AF (S)

Shutter Speed: 1/8000 pana la 30 Secunde

Stabilizator imagine: Digital

Masurarea Expunerii:: Center-Weighted Average, Evaluative, Spot

Blit Integrat:: Nu

Patina blitz extern: Da

Moduri de declanşare: Obturator electronic 1/8000 la 30 secunde Modul BULB

Fotografiere continuă (rafala): Până la 18 fps la 24,6 MP pentru până la 12 expuneri (RAW) Până la 5 fps la 24,6 MP pentru până la 12 expuneri (RAW) Până la 3 fps la 24,6 MP pentru până la 24 de expuneri (RAW)

Compatibilitate montură obiectiv: L-mount

Memorie suportata: Single Slot: SD/SDHC/SDXC (UHS-II)

Conectivitate: HDMI D (Micro), USB Type-C (USB 3.0)

Tip baterie / acumulator:: 1 x Sigma BP-51 Rechargeable Lithium-Ion, 7.2 VDC, 1200 mAh

Dimensiuni: 112.6 x 69.9 x 45.3 mm

Greutate: 422 g (Body with Battery and Memory) 370 g (Body Only)

Magazin FotoHobbyDaca doresti sa iti exprimi parerea despre acest produs poti adauga un review.

Scrie un review


Review-ul a fost trimis cu succes.

Suport clienti Luni - Vineri 10.30 - 19.00

0722236221 0728302483 fotohobbyshop@gmail.com

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!