FotoHobby vă invită … “TOAMNA SE NUMĂRĂ BOBOCII …”

A fi sau a nu fi … fotograf

ȘCOALA DE ARTĂ – CLASA DE TEHNICĂ ȘI ARTĂ FOTOGRAFICĂ”                                                       VĂ INVITĂ LA NOUL CURS DESPRE TOT CE ÎNSEAMNĂ FOTOGRAFIE

NOTĂ: fotografile aparțin absolvenților

02-nicolae-chirit%cc%a7a%cc%86-canon-5-d-mark-ii

DAVID HURN, “A fi (sau a nu fi) fotograf”: “După părerea mea, există două căi eficiente de a           învaţă: ca ucenic al unui profesionist de vârf sau pe cont propriu. Problema cu fotografia e           aceea că toată lumea o practică şi toţi sunt convinşi că o fac bine (sau că ar face-o mai bine  dacă şi-ar putea cumpără un aparat mai performant sau şi-ar găsi mai mult timp liber); dai,   prin urmare, peste indivizi care, deşi produc rebuturi, întrucât fac totul pe dos, nu se sfiesc       să dea sfaturi proaste din ignoranţa. Neajunsul sfaturilor proaste, atunci când eşti începător,     e acela de a nu şti, de fapt, că sunt proaste, ceea ce riscă să îţi încurce o serie de obişnuinţe,         la rândul lor proaste şi foarte, foarte greu de îndepărtat mai apoi. Sfatul meu este: învăţaţi de      la cei mai buni sau instruiți-vă singuri. Iar dacă nu vă mână un sentiment obsesiv de curiozitate, găsiţi, mai bine, alte preocupări”

“Talentul artistic este un dar de la Dumnezeu și cine descoperă în el însuși acest dar are o             anumită obligație: să fie conștient că nu-și poate irosi talentul în el însuși și că trebuie să-l             dezvolte” – Papa Ioan Paul al II-lea

10  09-ana-maria-grecu-nikon-d-90-2  08-ana-maria-codescu-nikon-d-300 

Diploma emisă de “ȘCOALA DE ARTĂ”, este veritabilă, valabilă juridic,                                                 la nivel național și internațional. Taxa de școlarizare este de 1.000 LEI/AN.

01-iulian-alex-canon-7-d

“CLASA DE TEHNICĂ ȘI ARTĂ FOTOGRAFICĂ – ȘCOALA DE ARTĂ” funcționează din                             1977 și are ca profesori pe:

1. Mihaela AGARICI – “expert consultant grad II”, titulară, absolventă a “Facultății de Comunicare ȘI Relații Publice”, “masternd în comunicare audio – video”, absolventă a “Școlii Naționale de         Jurnalism MEDIAFEM – secția foto-video”.

2. Paul AGARICI – “expert consultant grad I”, atestat de Centrul Special de Perfecţionare a Cadrelor, Certificat de absolvire nr. 0006207/25 aug. 1981, nr. matricol 16 C.C.E.S., primul             (singurul) “profesor de tehnică și artă fotografică” din România, ziarist, membru al “INTERNATIONAL ORGANIZATION OF JOURNALISTS”, legitimaţie nr. 2.702/1999, cu o experiență de vârf și unică în domeniu foto din România (diplome, participări internaționale, cărți și                             articole de specialitate – artă, tehnică foto).

07-ionul-alin-canon-450-d

Nu se face nicio discriminare de aparate; toate: NIKON, CANON, SONY, PENTAX, OLYMPUS etc.    sunt cele mai bune din Lume, adică minunatul aparat al dumneavoastră

03-toni-frimu-nikon-d-700 05-vic-grecu-nikon-d-80

Cursurile încep pe 10 octombrie, ora 18,30 la sediul Școlii, sala 26 și se vor susține în fiecare luni, ora 18,30 – 21,00 și în fiecare duminică, la ora 11.00, ieșiri foto (facultative), în diverse locuri: Cișmigiu, Muzeul Satului, Parcul Tineretului, Centrul civic, veverițe (Parcul Herăstrău) etc.

04-eli-damanakis-nikon-d-90 06-roxana-epure-canon-450-d

Ieftin și bun …

EXISTĂ…”IEFTIN ȘI BUN”…                                                                                                                 (atenție, acest articol este beletristic și nu are nicio conotație publicitară; aceste informații sunt succinte, iar detalii tehnice le obțineți din prospect și din lucru direct cu produsul de mai jos)

Am pățit ca în “Ochelarii bunicuței”! În jurul nostru se află o groază de lucruri numite “accesorii foto” care ne cotropesc. Care mai de care mai așa sau și mai așa, cu prospecte și note                în engleza … chinezilor care nu se prea potrivește cu ce știm noi despre limba insularilor.

Ce s-a întâmplat? Am descoperit GODOX! Flash-uri…

godox-tt685n-thinklite-blitz-ttl-hss-radio-pentru-nikon_13531_1_1474725702-3-copy

Mai întâi…îmi place cum sună, apoi, în mână, arată bine, frumos chiar, peste cele obișnuite.         În final, uluială: un flash care merge teribil de bine și care produce un sentiment de siguranță   și … fiabilitate. E bun, cuminte, ascultător, gigea!

– GODOX-TT 685 TTL (foto 1) este cel mai ieftin! Bun. Un flash cu alimentare tradițională: 4 accu, tip AA, fiecare de 1,2 v și 1.400 până la 3.000 mA, cât există azi. Un set asigură, la putere                maxima. 230 de declanșări, adică poze bune și, desigur, și rateuri. Face tot: E-TTL, manual,            sincron radio, master, slave ș.a. Temperatura de culoare este de 5.600ºK, adică emite o lumină exactă cu cea de zi, ușor de prelucrat ulterior.

Îndrăznesc să spun că este cel mai bun flash din toate care există azi pe piața fotografică de la noi. Toate GODOX au acest calificativ: excepționale!                                                                            Ba chiar îmi place foarte mult numele de marcă. E…masculin! E serios!

– GODOX V860C TTL II (foto 2) este un flash modern. Diferența principală față de 685 este sursa de alimentare: un acumulator lithium, 11,1 v și 2.000 mA care asigură, la putere maxima, 650 declanșări. Se reîncarcă în 2 – 4 secunde!

Mai sunt și diferențe notabile: pe ecranul din spate apar informații de funcționare cum ar fi starea bateriei, funcționarea transmisiei radio ș.a. 60 N.G. De fapt, este un kit care conține un accu și un încărcător. Flash-ul “știe” câteva lucruri interesante: un sistem de protecție termică asigură rafale de circa 30 declanșări, poate fi declanșat radio și infraroșu.

– GODOX AD360II TTL (foto 3), cu variante. Este ”împăratul” firmei! Dacă 685 are N.G. 60, iar 860 un N.G. 58, acest flash este impresionant: 80 N.G. Cam de șapte ori mai puternic, fizic; este cel mai tare din oferta pieței românești! “Știe” tot ce îi trebuie unui fotograf aflat în orice situație foto! Este deosebit de promt, exact și precis, performanțe extraordinare. Are acumulator              propriu, extern. Este un veritabil accesoriu “profi” fără nicio funcție nerezolvată de fabricant.

Ați văzut că nu am scris anume; toate flash-urile GODOX sunt “dedicate” CANON – NIKON – SONY. Un semn de fotosolidarite pentru împătimiții … îndeletnicirii … Chiar de … prietenie            între fotografi!

Cine are GODOX este “rudă” cu cel care are … GODOX! Iată că cineva (chinezii) se gândesc să        ne fie bine!

Numărați-vă banii! Mai devreme sau mai târziu veți avea un GODOX …

Prof. Paul Agarici

O NOUTATE…VECHE

M-am trezit deunăzi cotrobăind într-unul din dulapurile elegante de la “HOBBY”. Cu voie (încredere) de la conducere!
Undeva, în fundul magazinului, discret și parcă părăsite, zăceau pe un raft mai multe … adaptoare optice.
Ceva ce, în site-ul de prezentare al magazinului sunt “Convertoare pe filet foto video”. De fapt este vorba de teleconvertoare și wideconvertoare, niște accesorii optice care se montează pe filetul oricărui obiectiv transformându-l într-un veritabil tele ori superangular.
Regula spune că fiecare din aceste accesorii optice are un coeficient, întotdeauna scris pe fața sa, care, înmulțindu-se cu distanța sau distanțele focale (în cazul unui zoom), dă noua calitate a obiectivului ințial.
Oferta este surprinzător de generoasă! De exemplu: sunt unele “adaptoare wide” cu coeficient 0, 24 – 0, 5 – 0, 7 ș.a. sau “adaptoare tele”, 1, 8 – 2. Înseamnă că, un 35 mm x 0, 24 = 8, 24 mm (“ochi de pește”) sau 35 mm x 0, 5 = 17, 5 mm ș.a. Apoi 50 mm x 2 = 100 mm ș.a.  Gata cu aritmetica … Hai să vedem la ce ne trebuie!
Cum am scris în titlu: acestea sunt accesorii optice, niște noutăți inventate/folosite cam de vreo patruzeci de ani. Cu reținere!
Ei bine, toate sunt accesorii optice, mai bune sau mai rele, mai elaborate sau mai simple, mai ieftine sau mai scumpe (criteriu decisiv în clasificarea lor). Toate, absolut toate introduc în sistemul optic inițial al obiectivelor la care sunt atașate o serie de aberații, “defecte” optice inerente. Adică, mai simplu, sunt mai “clare” sau mai…“soft”. E firesc să fie așa. Închizând însă diaframa, cam la valoarea “8”,  majoritatea defectelor dispar și ne rămâne o imagine absolut incredibilă, obținută foarte, foarte ieftin!
Da, aceste convertoare sunt soluția “săracului”.Însă nu întotdeauna! În cazul camerelor video, cu obiective tip zoom, sunt cea mai bună aplicație. Se obțin imagini formidabile, practic, o nouă atitudine a abordării obișnuite. Cei mai mulți ignoră adaptoarele, ori nu știu de ele, ori le desconsideră din diferite motive. Nu este cazul, își au utilitatea lor. Sunt o soluție absolut inteligentă dacă vrem să avem imagini “gândite” și moderne. Mulți le recomandă drept “bune numai la video”. Au puțină dreptate. La “video”, unde imaginea se succede, “defectele” sunt acceptate în totalitate. La “foto”, imaginea statică este mai  riguroasă. Da, pentru “foto” recomand adaptoare mai de calitate, mai bune, mai scumpe. Nu le ignorați fără să le încercați!
În imaginile care însoțesc acest articol s-a folosit un obiectiv 35 mm – I.S.O. 200 – f 5,6 – 1/500 (stânga). La aceleași valori s-a atașat frontal un convertor wide Raynox, HD-FXR 180, diagonal fish-eye, 180º, coeficient 0,24 (dreapta), iar imaginile sunt făcute din același loc.

 

_85O0105 copy

_85O0101 copy

Concluziile și diferențele sunt numai ale dumneavoastră.Eu unul, îmi cumpăr așa ceva …
Paul Agarici

 

UN LUCRU MIC DE MARE NEVOIE…

Fiecare nație are câte o meteahnă: francezii sunt contestatari, nemții meticuloși, japonezii răbdători, chinezii miniaturiși … Noi? Banalizăm! Suntem bagateliști.                                                   La asta m-am gândit deunăzi.

Evident, pentru că aveam nevoie de ceva anume. M-am uitat în site-ul FOTO HOBBY și am găsit. Absolut incredibil.

Am trei aparate mici, din cele numite “compact”. Foarte greu de mânuit; mici, butoane îngrămădite și…mâna mea mare în care mai totdeauna aparatul … se pierde. Ei bine, în folderul “Genți, Rucsacuri și Curele”, la “Hand Strap / Grip” am găsit două accesorii excepționale:  “Curea deget” – foto 1 – (Cod produs: 11814). și “Curea de mână” – foto 2 – (Cod produs: FHS00007838)

Ce să facem cu ele? Sunt nemaipomenite, chiar dacă obișnuim să banalizăm, să le ignorăm! “Cureaua de mână” permite susținerea și folosirea oricărui aparat foto în mod versatil, fără curea de gât sau cu ea, asigurând aparatul în timpul unor manevrări rapide, necesare în fotoreportaj. “Cureaua deget” este teribilă! Cu ea aparatul compact devine sigur, este imposibil să ne scape…

Ce să mai zic? Nu sunt scumpe; sunt produse S.U.A. și, sătui de chinezărisme avem garanția unor lucruri făcute foarte bine și absolut folositoare. Un lucru mic de mare nevoie!

2   1

Paul Agarici                                                                                                                                                   Fotograf profesionist

Uși deschise la FOTOHOBBY …

DSC_5947blog

SÂMBĂTĂ, 19 martie 2016, ora 11. 00, FOTOHOBBY vă invită la o vizită inedită                               la magazinul din str. Covaci nr. 7, sect. III, din București.

Va avea loc o prezentare explicativă și detaliată foto-video, veți putea încerca aparate                 CANON NIKONOLYMPUSPANASONIC, obiective și tot felul de accesorii atractive și utile.

1  3

Dacă aveți și alte curiozități vă rugăm să le exprimați și în măsura în care ne va sta în putință     le putem discuta și clarifica împreună.

Vă stăm la dispoziție pentru absolut orice nelămurire fotografică.

Vă așteptăm cu drag, pentru că meritați.

Echipa FOTOHOBBY

 

 

Lucruri interesante la început de săptămână …

Citiți cu atenție acest material excepțional …

TRADUCERE DIN “DPREWIEW”:                                                                                                                   “HASSELBLAD INTRODUCE STELLAR DE LUX ENTUZIAST COMPACT

Hasselblad a anunțat Stellar, un compact entuziast pe care compania spune ca a fost “conceput și artizanale în mod exclusiv pentru pasionații, colecționari și cunoscători. Ca și alte Hasselblad recente, Stellar este un aparat de fotografiat rebadged Sony – care în acest caz este Cyber-shot RX100 II .finisaje de aderență pe teren disponibile includ măsline, nuci, Padouk, si fibra de            carbon.Puteți alege una pentru tine, la un pret de 1650 €.

Acest lucru este cel mai probabil ultimul dintre camere Sony rebadged de la Hasselblad, ca          urmare a închiderii recent de facilitatea de design al companiei din Italia.

Comunicat de presa:

Hasselblad Stellar

Artizanale pentru Cunoscator

Hasselblad extinde linia de aparat foto compact cu Stellar, care nu sunt destinate să fie judecat în comparație cu alte aparate foto, mai degrabă, concepute și artizanale exclusiv pentru                pasionații, colecționari și cunoscătorii.

Într-o lume de concediere estetice – Hasselblad Stellar stă singur ca expresie BOLD, dar              rafinat. O paletă bogată de păduri fine a fost utilizat atât pe aparatul de fotografiat și de               ambalare, evidențiate de finisaje unice si detalii.

Hasselblad Stellar, cu un pret de 1.650 € (plus taxe), a fost realizat pentru rare, puțini care            apreciază cu adevărat armonia măiestria, ambarcațiuni și tehnologie.

Noua tehnologie NFC și Wi-Fi integrat pentru a face partajarea fără efort și intuitivă a imaginii pe smartphone-uri, tablete și calculatoare.Funcționalitatea extinsă include, de asemenea, un “ecran cu rezoluție de 3.0 ridicat, cu o 20%, interval dinamic mai mare de mișcare.Avansate de acoperire anti-reflexie mărește claritatea imaginii în medii cu lumină puternică.Multi-funcțional hot-pantof, interfață îmbunătățește versatilitatea creativă cu flash-uri atașabile și microfoane.

“Stellar este un obiect unic al dorinței. Se combină frumusețe ochi-prinderea cu performanțe excepționale și vine cu cele mai recente inovații tehnologice. Noul 20.2 megapixeli modelul Wi-Fi, care poate capta imagini remarcabile în aproape orice lumină, vine cu o opțiune de patru prindere finisaje diferite: lemn de măslin, nuc, Padouk si fibra de carbon – și, desigur, lentile Zeiss, HD 1080 / 60p video și o capacitate de x zoom optic 3.6 sunt toate standard, pe Stellar “. Michele Channer, International Director de vânzări Hasselblad lui.

CEO-ul Hasselblad lui, IAN Rawcliffe, adauga “Alimentată de colaborarea noastră cu Sony și Zeiss, modelele stelare de dimensiuni de buzunar se dovedesc a fi extrem de popular. Fotografii sunt incantati sa aiba posibilitatea de a deține cea mai recentă tehnologie căsătorit cu viziune de design Hasselblad și moștenirea.”

Tag – uri: aparat de fotografiat-știri , HASSELBLAD                                                                                    Caracteristici, descrierea produsului – Hasselblad Stellar Special Edition                                 3,6 x zoom                                                                                                                                               Video Full HD
Caracteristici, descrierea produsului – Hasselblad Stellar Special Edition
Tip aparat foto digital Compact
Senzor de imagine
Tip senzor CMOS
Marime senzor 1 inch
Rezolutie 20.2 MPx
OpticaZoom optic 3.6 x
Distanta focala maxima 37.1 mm
Distanta focala minima 10.4 mm
Diafragma obiectiv f/1.8 – 4.9
Distanta focala (echivalent format 35mm) 28 – 100 mm
Expunere
Cel mai lung timp de expunere 30 sec
Cel mai scurt timpul de expunere 1/2000 sec
Compensare expunere Da
Măsurare spot Nu
Masurarea luminii matrice Da
Masurarea luminii centrale Da
ESP Digital Nu
Sensibilitate (ISO) 80 – 6400
Sistem de focalizare
Tip focalizare Auto focus/Focalizare manuala
Iluminare asistenta AF Da
Blit incorporat Pop-up
Sistem prindere blitz Nu
Eliminare efect ochi rosii Da
Rezoluție 20,9 megapixeli
3,6 x zoom
Video Full HD
Denumiri similare la Aparat foto Hasselblad Stellar Special Edition: StellarSpecialEdition
Descriere detaliată Hasselblad Stellar Special Edition”

51

342

Echivalentul acestui aparat se găsește la FOTOHOBBY:

canon-powershot-g5x_12927_1_1446824927

DSC-Sony Rx100

sony-rx100-m2_10700_1_1376403312

 

 

 

 

 

 

 

 

Vă invit să vă spuneți părerile, să vă exprimați curiozitățile și să vă împărtășiți opiniile.

Mihaela Agarici

Lecție fotografică la studio: Portret – Școala de Artă București

Astăzi la Școala de Artă din București, cu sprijinul prietenilor de la FOTOHOBBY, a avut loc o lecție de fotografie de studio. Fotografii făcute cu (compact) Hasselblad Stelar.

_DSC0020  _DSC0045

_DSC0042  _DSC0041

_DSC0026  _DSC0025

_DSC0039  _DSC0044

_DSC0028  _DSC0039

Mulțumiri deosebite pentru asistența tehnică FOTOHOBBY.

Vă invit să vă spuneți părerile, să vă exprimați curiozitățile și să vă împărtășiți opiniile.

prof. Mihaela Agarici

 

… Și am fost să pozăm culinare …

A fost palpitant, pentru că au fost multe feluri de mâncare și deserturi și cockteil-uri și a fost aglomerat pentru că am fost mulți, cu multe aparate și Canon și Nikon și telefoane și trepiede și lumini și blende și un cort macro și exponometru de mână și o gazdă minunată. Și se uita lumea la noi cum ne agitam… iar noi nu am avut timp să ne pese pentru că aveam treabă multă multă.

Iată de ce, cel mai bun lucru pe care pot să îl fac, încă sub entuziasmul și bucuria celor întâmplate, este să vă invit să vă desfătați privirile …

_V3V9914  _V3V9922

_V3V9981  Culinare

_V3V0056  _V3V0046  _V3V0021

_V3V0042  _V3V0037  _V3V0062

_V3V0079  _V3V0115

_V3V0095  _V3V9940

_V3V0138  _V3V0145

_V3V0155  _V3V0238

_V3V0295  _V3V0326

Vă invit să vă spuneți părerile, să vă exprimați curiozitățile și să vă împărtășiți opiniile.

Mihaela Agarici

Întâlnire-lecție practică de “Fotografie culinară”

FotoHobby vă Invită …_85O3829Duminică 28 februarie 2016, la ora 11.30, la Hanul Vlăsia, DN7 București-Târgoviște,                    la o lecție practică de “Fotografie culinară”. Asistența tehnică este asigurată de FotoHobby: trepied, blendă, lumini, lentile macro, obiectiv Macro (Canon 100mm 2,8 is) și multă voie bună.

Invitația este deschisă, gratuită și benevolă.

Noi suntem acolo.